Dolgoletna velika želja se je uresničila na Vurberku 2017

17. junija 2017

Šifrarjeva plaketa za najboljšo večglasno vokalno izvedbo, Slakova plaketa za izvedbo in 3. nagrada festivala – bronasti zmaj – vse tri prestižne nagrade smo TIK-TAK-ovci  osvojili na 26. festivalu  narodno zabavne glasbe Slovenije vokalno-instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko ter dvo- in večglasnim petjem Vurberk 2017.

V petek 16. junija smo se ansambel TIK-Tak udeležili 26. festivala narodno zabavne glasbe Vurberk 2017. Na festival smo odšli sproščeni in brez pričakovanj (kar se nagrad tiče), pričakovali pa smo dobro družbo in nova glasbena poznanstva. Seveda smo to v veliki meri tudi dobili, vendar bi jih lahko bilo še več, a kaj ko tudi vsi glasbeniki niso ravno najbolj družabni 🙂 Na festivalu smo se predstavili z dvema novima skladbama, ki ste ju lahko premierno slišali na predizboru za Vurberk 2017 v Podnanosu. Zapeli smo navihano polko Kako si kaj in čudovit valček Melodije srca.

Kaj vam naj, naši zvesti poslušalci oziroma vsi tisti, ki nas že skoraj 10 let zvesto spremljate, ob tem še povemo? Ostali smo brez besed. Lahko rečemo, da smo srečni, veseli, ponosni in da se nam je uresničila tista skrita in tiha želja, ki v nas tli že od samega začetka. Do vseh teh nagrad gojimo nek spoštljiv odnos in veseli smo, da je letos napočil naš čas. Čas, ko je strokovna komisija opazila in s Šifrarjevo plaketo nagradila našo večglasno vokalno izvedbo oziroma nenazadnje naše štiriglasno petje, na katerem delamo in gradimo že od samih začetkov. Čas, ko je s Slakovo plaketo nagradila našo izvedbo pesmi na festivalu in čas, ko smo bili s strani stroke, poslušalcev in radijskih postaj že drugič opaženi na Vurberškem festivalu in osvojili bronastega zmaja oziroma 3. nagrado festivala. Lahko je zapisati po festivalu, ko držiš nagrade v svojih rokah, da je »važno sodelovati in ne zmagati« – ampak dejansko je tako! Na festivalu nismo zmagali, opazila in nagradila pa nas je strokovna komisija, kar je za nas potrdilo, da smo na pravi poti!

Na tem mestu se zahvaljujemo tudi vsem vam, ki nas zvesto spremljate, poslušate in gledate ter seveda vsem vam, ki ste nam s svojimi nasveti stali ob strani in s kritikami pripomogli, da smo z leti postajali vedno boljši in boljši. Seveda pa ne bomo zaspali na teh lovorikah, ampak že danes delamo naprej, ustvarjamo in pridno vadimo, da bomo še boljši. Za vse vas, ki radi poslušate našo glasbo ter za nas, ki radi igramo za vas in v glasbenem ustvarjanju neznansko uživamo.

Pa iskrene čestitke tudi vsem ostalim nagrajenim ansamblom!
Upamo, da se kmalu spet kje srečamo!